Veľkonočné čokoládové vajíčka s pistáciami
Najprv si pripravíme čokoládové vajíčka. Zľahka nafúkneme malé balóniky do veľkosti vajíčka. Vo vodnom kúpeli rozohrejeme 100 g čokolády a namočíme do nej balónik zhruba do 3/4 výšky. Balónik potom položíme na papier na pečenie. Keď prvá vrstva stuhne, namočíme ho ešte raz. Takto postupujeme so všetkými 10 balónikmi. Keď obe vrstvy čokolády stuhnú, balónik prepichneme špendlíkom, vyberieme a máme hotové vajíčko. Prípadne môžeme kúpiť hotové čokoládové vajíčka a odlomiť im špičku. V inom hrnci si rozpustíme maslo s cukrom a 100 g čokolády na miernom plameni. Medzitým si vyšľaháme vajcia (žĺtky a bielky zvlášť). Do čokoládovej hmoty vmiešame opatrne žĺtky a potom bielky. Hotový krém vlejeme do zdobiaceho vrecka a necháme v chladničke vychladnúť. Vychladeným krémom potom plníme pripravené čokoládové vajíčka. Na záver ozdobíme vršky posekanými pistáciami a podávame. Ak vám zvýši krém, môžete vytvoriť „hniezdo“, do ktorého vajíčko posadíte.
Servings Prep Time
10vajíčok 2hodiny
Servings Prep Time
10vajíčok 2hodiny