Čokoládový torta s pomarančmi
Print Recipe
Cesto: vo veľkej mise zmiešame múku, kakao, práškový cukor, pridáme maslo a vypracujeme cesto. Do vzniknutej zmesi pridáme žĺtok a trochu vody. Miešaním získame hladké cesto. To dáme na pomúčenú dosku a hnetieme do tej doby, než je cesto hladké. Nakoniec ho zabalíme do alobalu a necháme odstáť v chladničke 30 minút. Vychladené cesto vyvaľkáme na 3 mm široký plát. Formu na koláč (23 cm) vymastíme maslom a dáme do nej vyvaľkané cesto. Formu s cestom necháme opäť odstáť v chladničke. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Formu na koláč s cestom vyložíme papierom na pečenie a zaťažíme suchými fazuľami. Pečieme asi 20 minút. Potom zložíme závažia a pečieme ďalších 8 minút. Necháme vychladnúť. Krém: v hrnci na miernom ohni zahrievame smotanu, postupne pridávame cukor a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme kúsky nalámanej čokolády a korenie. Všetko vymiešame do hladka. Potom vylejeme na upečené cesto do tortovej formy. Necháme vychladnúť v chladničke cca 2 hodiny. Zdobenie: pomaranče olúpeme, nakrájame na tenké kolieska, zalejeme medom a necháme zľahka skaramelizovať na panvici. Poukladáme na tortu.
Prep Time
40 minút
Prep Time
40 minút
Čokoládový torta s pomarančmi
Print Recipe
Cesto: vo veľkej mise zmiešame múku, kakao, práškový cukor, pridáme maslo a vypracujeme cesto. Do vzniknutej zmesi pridáme žĺtok a trochu vody. Miešaním získame hladké cesto. To dáme na pomúčenú dosku a hnetieme do tej doby, než je cesto hladké. Nakoniec ho zabalíme do alobalu a necháme odstáť v chladničke 30 minút. Vychladené cesto vyvaľkáme na 3 mm široký plát. Formu na koláč (23 cm) vymastíme maslom a dáme do nej vyvaľkané cesto. Formu s cestom necháme opäť odstáť v chladničke. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Formu na koláč s cestom vyložíme papierom na pečenie a zaťažíme suchými fazuľami. Pečieme asi 20 minút. Potom zložíme závažia a pečieme ďalších 8 minút. Necháme vychladnúť. Krém: v hrnci na miernom ohni zahrievame smotanu, postupne pridávame cukor a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme kúsky nalámanej čokolády a korenie. Všetko vymiešame do hladka. Potom vylejeme na upečené cesto do tortovej formy. Necháme vychladnúť v chladničke cca 2 hodiny. Zdobenie: pomaranče olúpeme, nakrájame na tenké kolieska, zalejeme medom a necháme zľahka skaramelizovať na panvici. Poukladáme na tortu.
Prep Time
40 minút
Prep Time
40 minút