Chilli con carne s čokoládou
od Katerina Csirikova | okt 11, 2019 | Nezaradené


Olej nalejte do hrubostenného hrnca a v ňom urestujte najemno nasekanú cibuľku. Asi po dvoch minútach pridajte plátky cesnaku a spolu restujte ešte asi minútu. Do hrnca pridajte mleté hovädzie mäso, osoľte a okoreňte ho a prudko urestujte. Keď je mäso urestované, pridajte paradajkový pretlak, papriku, kajenské korenie a rímsku rascu. Restujte všetko dohromady a pridajte nakrájané paradajky z plechovky a hovädzí vývar. Hrniec zatvorte a chilli duste 30 minút. Počas varenia ho občas premiešajte.
Potom vmiešajte scedené červené fazule z plechovky a horkú čokoládu Figaro. Zmes ochutnajte a dosoľte podľa chuti.
Chilli con carne servírujte s chrumkavými nachos alebo s ryžou, posypané čerstvým koriandrom. Zjemniť ho môžete kyslou smotanou.
Servings | Prep Time |
4 osoby | 1 hodina |
|
|
![]() |
Olej nalejte do hrubostenného hrnca a v ňom urestujte najemno nasekanú cibuľku. Asi po dvoch minútach pridajte plátky cesnaku a spolu restujte ešte asi minútu. Do hrnca pridajte mleté hovädzie mäso, osoľte a okoreňte ho a prudko urestujte. Keď je mäso urestované, pridajte paradajkový pretlak, papriku, kajenské korenie a rímsku rascu. Restujte všetko dohromady a pridajte nakrájané paradajky z plechovky a hovädzí vývar. Hrniec zatvorte a chilli duste 30 minút. Počas varenia ho občas premiešajte.
Potom vmiešajte scedené červené fazule z plechovky a horkú čokoládu Figaro. Zmes ochutnajte a dosoľte podľa chuti.
Chilli con carne servírujte s chrumkavými nachos alebo s ryžou, posypané čerstvým koriandrom. Zjemniť ho môžete kyslou smotanou.
|
Ingredients
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- štipka kajenského korenia
- 1/2 lyžičky mletej rímskej rasce
- 200 ml hovädzieho vývaru
- 400 g plechovka krájaných paradajok
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 400 g plechovka červených fazúľ
- 25 g Figaro horkej čokolády alebo čokolády na varenie
Servings: osoby