250 g hladkej
1 lyžica kakaa
1 lyžica perníkového korenia
1 lyžička sódy bikarbóny
3 lyžice trstinového cukru
100 g medu
70 g masla
2 žĺtky
50 ml 18% smotany
štipka soli
1 Figaro čokoláda na varenie
1 lyžica kakaa
1 lyžica kokosového oleja
20minút
30 porcií
Čokoláda: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme kakao, kokosový olej a miešame dohladka. V prípade potreby pridáme teplú vodu. Cesto: Do misky preosejeme suché ingrediencie: múku, kakao, perníkové korenie, soľ a posypeme cukrom. Na miernom ohni si rozpustíme maslo s medom, pridáme suché ingrediencie a potom za stáleho miešania do zmesi pridávame smotanu a žĺtky. Všetko premiešame do hladka. Cesto položíme na pomúčenú dosku a vytvarujeme guľu. Cesto následne vyvaľkáme do kruhu s hrúbkou 5-8 mm a môžeme ho začať vykrajovať do rôznych tvaru. perníčky pokladáme na plech v dostatočnej vzdialenosti od seba. Rúru predhrejeme na 180 ° C a pečieme 7-10 minút. Ak chceme, aby boli naše perníčky na povrchu lesklé, tak je po upečení ešte horúce potrieme rozšľahaným vajíčkom . Potom ozdobíme čokoládovou polevou. Perníčky chutia výborne aj so slivkovým lekvárom.